Foto: Martin Divíšek

K nově vydané kuchařce Speciality ze zvěřiny se nám podařilo získat vyjádření předního českého kuchaře a vyznavače české kuchyně Jaroslava Sapíka. Šéfkuchař Jaroslav Sapík, majitel rodinné restaurace a penzionu U Sapíků v Klokočné, svoje vyjádření adresoval řediteli vydavatelství a nakladatelství Lesnická práce, s. r. o., Oto Lasákovi.

 

Vážený pane Oto Lasáku,

chtěl bych Vám poděkovat za vydání tak krásné knihy, jakou je kuchařka Speciality ze zvěřiny.

Osobně jsem se dlouho nesetkal s tak kvalitním zpracováním zvěřinové kuchařky. Ale když jsem si přečetl jména osob, které se podílely na přípravě této krásné knihy, tak to pro mě vlastně není tak velké překvapení. Za úspěchem knihy stojí Vaše znalosti a redakční vedení Dalibora Pačese, spojené s vynikajícími fotografiemi Jiřího Poláčka, ilustracemi Františka Flégla a nápady a dekoracemi Blanky Poláčkové.

Zvěřinové speciality, které jsou uvařeny z běžných domácích surovin dostupných na našem trhu a připravovány klasickými způsoby, jistě ocení nejenom příznivci myslivosti, ale též všichni milovníci dobrého jídla.

Gratuluji a děkuji za sebe i za Československý svaz kuchařů Vám i Vašemu kolektivu, který se na této krásné knize podílel.

S úctou
Jaroslav Sapík

Ukázky z kuchařky